5 Tips om mooi oud worden

Mooi oud worden, dat willen we allemaal. Ik zal jullie dit keer in the truth behind beauty een paar tips geven over hoe je nog mooier oud kan worden. Wij zijn bij CadanCe huidinstituut gespecialiseerd in de huid, daar kan ik jullie alles over vertellen. Wat moet jij doen zodat jouw huid er zo mooi mogelijk uitziet en om vroegtijdige veroudering tegen te gaan? 

Uiteraard weet je het: je huid zo goed mogelijk verzorgen! Maar wat betekent dat? Wat is goed genoeg en welke informatie heb jij nodig om de passende verzorging voor jouw huid uit te kunnen kiezen? Een aantal tips: 

 • Levensstijl 
  Hoe jouw huid eruit ziet is niet alleen afhankelijk van de verzorging die jij gebruikt, maar jouw levensstijl speelt daar een belangrijke rol in. Voldoende water drinken is bijvoorbeeld de allerbeste tip die ik kan meegeven. Gemiddeld 2 liter per dag is verstandig, maar bedenk dat wanneer je veel sport (en dus transpireert) je meer water nodig hebt door al het vocht dat je verliest. 
 • Suikers
  Suikers verminderen is mijn tweede tip! Bij het eten van suiker ontstaat glycatie in de huid waardoor jouw huid elasticiteit verliest. Dit betekent het binden van suikers met eiwitten. Hoe het proces van glycatie eruit ziet, leg ik in dit blog uit. 
 • Voldoende slaap 
  Probeer minimaal 7 uur aan een stuk door te slapen. Goede nachtrust zal ervoor zorgen dat het herstellen van jouw huid kan plaatsvinden. Mocht je moeite hebben om in slaap te komen, gebruik dan melatonine. Dit is een natuurlijke supplement wat een rol speelt in het slaap-waakritme. Bij gebruik van melatonine, zal je moe worden wanneer het donker wordt.
 • Verzorging 
  Verzorg jouw huid dagelijks. Een huid hoort twee keer per dag gereinigd te worden op een zachte manier (vermijd agressieve producten). Ook de combinatie van een serum, dag- en nachtcrème is perfect. Wij kiezen bij CadanCe huidinstituut om meerdere problemen tegelijkertijd aan te pakken. Zo kun jij bijvoorbeeld met een serum aan de vochtbinding werken, met een dagcrème aan de spanning in de huid en met een nachtcrème aan de structuur van de huid. Vergeet niet om voor een passende oogcrème te kiezen. Kijk zelf naar wat jij belangrijk vindt: wallen, rimpels, pigment of verslapping. De huid rondom de ogen veroudert namelijk het snelste. Voorkom dat jij door een verslapte ooghuid er vermoeid uitziet.
 • Zonbescherming
  Als laatste, bescherm jouw huid tegen UV stralen. Zon is erg schadelijk voor de huid als jij niet de juiste SPF en PA gebruikt. Laat je dan daarin ook goed adviseren.

Om de juiste verzorging te kunnen kiezen, is het verstandig om jouw huid te laten meten/scannen. Het is niet altijd mogelijk om aan de buitenkant te zien wat het vochtgehalte van een huid is. Bij CadanCe huidinstituut, gebruiken wij daarvoor precieze metingen met sensoren en scan.


Plan een vrijblijvend intake gesprek in voor een huidanalyse:

Een intake is vrijblijvend en er wordt een huid diagnose/analyse gemaakt van de conditie/situatie of het probleem van de huid. 

Daarna geeft de schoonheidsspecialist een aangepast advies voor de huid betreffende het behandel traject ter verbetering en de productinformatie om thuis de huid te ondersteunen.

Plan een intake.