Beauty detox dag 3: Sophie Imbert

Vandaag is het de derde dag van mijn detox kuur van Beauty Supps. Heerlijk, dacht ik toen ik wakker werd! Tot ik me realiseerde dat vandaag de eiwitten in de ochtend en de koolhydraten bij de avondmaaltijd komen te vervallen…

En morgen, op dag 4 is het zo ver. Dan mag ik een paar dagen alleen maar sappen en water drinken. En ondertussen loopt natuurlijk de dagelijkse gang van zaken gewoon door. Klanten ontvangen, intake gesprekken, een huidanalyse doen en behandelingen geven.  Gelukkig vind ik dit allemaal erg leuk! En ondanks deze strenge detox kuur ga ik ervoor!

Afgelopen nacht heb ik een heerlijke nacht gehad. Ik heb aan een stuk doorgeslapen (wat mij niet vaak overkomt) en ik voel me fit. En dankzij de koppen gemberthee, de detox drankjes, het water en de voeding supplementen ervaar ik bijna geen honger gevoel.  (Alhoewel… nu ik het zo op moet schrijven en er overna denk…)

Waarom is water drinken eigenlijk zo belangrijk? Hoeveel water hebben wij per dag nodig?

Wij adviseren 8 glazen water per dag te drinken. Uiteraard is deze hoeveelheid per persoon verschillend, maar 8 glazen is een prima richtlijn. Vanzelfsprekend hebben mensen die veel bewegen en hard sporten meer water nodig per dag. En mensen die weinig fysieke activiteit hebben, zullen iets minder nodig hebben.

Wist je dat we water ook kunnen “eten“?  Veel groenten en fruit bestaan namelijk voor een grote hoeveelheid uit water. En door hier veel van te eten houden wij de opname van mineralen en vitamines ook nog eens optimaal vast!

Door mijn detox kuur moet ik het de komende dagen bij water houden. Maar eigenlijk kan ik niet wachten tot ik weer groenten en fruiten mag eten….

Lees het vervolg van deze detox kuur in blog 3, blog 4