Couperose & Rosacea - The Truth Behind Beauty

Op de huid leven miljarden bacteriën. Sommige (de goede) zijn belangrijk voor de bescherming en optimale conditie van de huid. Ook zijn er slechte bacteriën op de huid die ontstekingen kunnen veroorzaken en irritatie bij rosacea verergeren. Daar kan de huid rood van worden.

*Rosacea is een huidaandoening dat in het gezicht voorkomt bij een leeftijd van ongeveer 30 jaar.

De symptomen zijn:

  • Roodheid
  • Couperose
  • Puistjes (pustels)

De huid voelt branderig aan en het kan gepaard gaan met jeuk en verdikking.

De aanwezigheid van de bacterie Staphylococcus aureus op de huid veroorzaakt de ontsteking maar wij kennen de oorzaak van Rosecea niet. Helaas is er geen geneesmiddel tegen rosacea maar een bepaalde levensstijl helpt de klachten te onderdrukken.

Bij actieve of passieve (geen zichtbare en voelbare klachten) rosacea, is het belangrijk de voeding aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor voedsel zonder te veel specerijen, vermijd alcohol of te warme drank. Ook een goede bescherming is cruciaal om de roodheid te verminderen. Als schoonheidsspecialiste mogen wij helaas geen onstoken huid behandelen, wel wanneer de huid rustig is.

*Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Soms is het een gevolg van Rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. Vaak treedt het spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Blootstelling aan UV-straling in zonlicht en temperaturen verschillen zijn  risicofactoren voor het ontwikkelen van couperose.

Daarom is het belangrijk om jouw huid goed te beschermen met vaatherstellende producten en SPF (zonnebescherming). Ook kan je ervoor kiezen om voedingssupplementen te gebruiken om zo de vaatwanden te versterken. Wil jij hier meer over weten? Kom dan langs bij CadanCe Huidinstituut! Wij adviseren jou graag de beste oplossing voor jouw huid!

Sinds enkele jaren is het mogelijk om couperose met laser te behandelen. De volgende lasers en lichtbronnen zijn geschikt voor behandeling van couperose: Laser en flitslampen. Onze huidtherapeut Natasha staat bij ons klaar om u meer over te vertellen. Neem telefonisch contact op via 070 3680456.