De beste tips voor lippenstift en lipgloss - The Truth Behind Beauty

Zoals veel vrouwen, heb ik meer dan 20 lippenstiften, waarvan ik er maar 2 of 3 regelmatig draag... Ik laat me altijd verleiden als ik een lippenstift zie die goed staat.

Ik vertel jullie in the Truth Behind Beauty wat de laatste make-up trends zijn op het gebied van lippenstift en lipgloss. En waar jij op moeten letten als je een mooie nieuwe kleur aanschaft.

De geschiedenis van lippenstift

Het dragen van lippenstift komt uit Egypte. Op 5000 jaar oude Egyptische tekeningen zijn vrouwen afgebeeld met gekleurde lippen. Ook in het oude India, van 3000 jaar geleden, werd rode lippenstift gebruikt.

Sinds die tijd zijn er veel veranderingen wat betreft trends, kleuren en zelfs vormen van lippenstiften geweest.

In 2017, komen we terug op intense kleuren met een glans. Wij hebben vorig jaar veel mooie matte kleuren gezien. Nu zal je misschien denken…. “maar ik heb zo veel matte kleuren!”, wat moet ik ermee als het dit jaar moet glanzen? Geen probleem! Ik heb de oplossing: gebruik een transparante gloss erover heen zodat je en een mooie intense kleur hebt en een glans.

Lippenstift do’s:

  • De kleur is erg belangrijk. Kies een kleur die jouw huid een gezonde en vrolijke teint geeft.
  • In 2017, gebruiken we een lippenstift met een glans of lipgloss over de lippenstift
  • Gebruik altijd een lipliner! Het is fout om te denken dat lippotlood ouderwets is.
  • Neem je lippenstiften altijd mee en brengt het iedere 2 a 3 uur aan. Dan ziet het er altijd super verzorgd uit!

Lippenstift dont’s:

  • Het is zonde om veel verschillende lipgloss aan te schaffen. Je kan beter lipgloss over een mooie lippenstiften gebruiken zodat je toch een intense kleur op jouw lippen hebt.
  • Mocht je alsnog voor een matte kleur kiezen, gebruik dit dan niet op te droge lippen. Verzorg je lippen dagelijks om te voorkomen dat ze er schraal uit komen te zien. Dat is niet sexy!
  • Gebruik geen felle of te donkere kleur op je lippen als ze dun zijn. Dat maakt het optisch niet mooi en jouw lippen zien er nog kleiner uit.

Wil je professioneel advies over make- up? Maak dan snel een afspraak! We geven altijd eerlijk advies.