De kracht van aanraking - The Truth Behind Beauty

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Maar wist je dat een prettige aanraking op de huid van levensbelang is? In deze The Truth Behind Beauty vertellen we hier meer over. 

Wanneer jouw huid in (goede) handen wordt genomen, ervaar je een gevoel van welzijn. In Nederland, lijden veel mensen aan het gebrek hiervan en weten ook meestal niet wat de oorzaak is van hun somberheid. Dit heet huidhonger.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die op een jonge leeftijd niet voldoende zijn geknuffeld en gekust, later een slechte lichamelijke weerstand hebben. Hierdoor kunnen we ons afvragen wat de link is tussen aangeraakt worden en gelukkig zijn.

De huid is jouw belangrijkste beschermer. Met de vijf miljoen gevoelscellen reageren de huid en hersenen op iedere aanraking. Op de oppervlakte van de huid bevinden zich sensoren die warmte, kou en aanrakingen registreren en doorgeven aan de hersenen. 

Wanneer wij aangeraakt worden sturen deze “huidsensoren” een signaal naar de hersenen wat endorfine aanmaakt. En dankzij deze endorfine ga jij je fijn voelen.

Endorfine zet ook genezende processen in werking. Het hormoon stimuleert bijvoorbeeld het immuunsysteem, de spijsvertering en de stofwisseling. Het bevordert de doorbloeding en het zorgt voor een diepere ademhaling. Het bloed neemt meer zuurstof op en de spieren ontspannen zich.

Door regelmatig een schoonheidsbehandeling te nemen, maakt je lichaam dus het “gelukshormoon”aan. Jij zal je gelukkiger voelen en gaan stralen. Naast mooie resultaten van de producten en behandelingen die CadanCe Huidinstituut biedt, bieden wij jou dus een stukje geluk!