Een uitgeruste blik: het belang van oogverzorging

Je verzorgt je huid dagelijks en toch zie jij er niet uitgerust uit.. hoe kan dat nou precies? Heb je wel eens gedacht aan oogverzorging? Hoe kies je een oogproduct dat echt helpt en bij jouw huidtype past? 

Ja, het is zo: er zijn verschillende oogproducten die ieder passen bij een ander 'probleem'. Net zoals huidtypes, kan de huid rondom de ogen verschillende behoeftes hebben. Iedere huid rondom de ogen is verschillend en vraagt om een ander passend product. Niet alle oogproducten zijn dus voor jou geschikt! 

Bij CadanCe huidinstituut merken wij vaak dat onze klanten heel goed voor hun huid zorgen, maar toch niet altijd denken aan een passend oogproduct. Dit klinkt voor ons altijd erg gek! 

Waarom vraag je je af? De huid rondom de ogen veroudert namelijk het snelste! Als jij dus je uiterste best doet om je huid in top conditie te houden, is het van cruciaal belang om ook de huid rondom je ogen goed te verzorgen. In dit gebied zie je namelijk de eerste tekenen van veroudering en vermoeidheid. Jij ziet er veel jonger uit wanneer je blik strak en uitgerust is.

Huid rondom de ogen vs. de rest van je gezicht

De huid rondom de ogen is erg verschillend dan de huid in de rest van het gezicht. De huid is aanzienlijk gevoeliger en dunner. Ook de afvoer van afvalstoffen gaat moeizamer doordat de circulatie trager is. Als laatste zijn er veel minder talgklieren en haarzakjes rondom de ogen dan in de rest van het gezicht.

Wat zijn de problemen die jij bij de huid rondom je ogen kan merken en wat zijn de oplossingen?

  • Rimpels of/en fijne lijntjes – kies voor een crème die rimpels opvult en de huid soepel maakt
  • Kringen en/of wallen - kies voor een crème die de afvoer van afvalstoffen activeert
  • Pigment – kies voor een product met SPF bescherming en pigment oplossende ingrediënten
  • Verslapping/hangende oogleden – kies voor een crème die spanning in je huid aanbrengt

Voor ieder van de hierboven genoemde problemen zijn er passende oplossingen en producten. Daarom is het van belang om je ook te laten adviseren door experts wat betreft oogproducten. Kies niet zomaar voor een oogproduct voor dat er goed is gekeken naar jouw wensen en problemen.  

Eye-ology behandeling

Vind jij dat je er vermoeid uitziet en wil jij zichtbare resultaten? Plan dan een Eye-ology behandeling bij CadanCe huidinstituut en vraag naar een passend advies voor thuis. 

Plan een Eye-ology behandeling