Healthy food for a healthy skin

Bij CadanCe Huidinstituut adviseren wij onze klanten vaak voor gezonde voeding te kiezen om de huid nog mooier te maken. Alles wat je binnen krijgt heeft niet alleen invloed op je gezondheid, maar heeft ook effect op hoe jouw huid eruit ziet

Waarom?

Omdat het goed functioneren van je organen zoals je darmen, nieren en lever cruciaal is voor een mooie, gezonde huid maar ook omdat sommige voedingsstoffen direct invloed hebben op de huidfuncties.

Wat heeft slechte invloed op de huid?

Laten we beginnen met de ingrediƫnten die een slechte invloed hebben op de huid:

  • Sommige vormen van suiker als kristalsuiker of poedersuiker tasten de kwaliteit van de elastine en collageen.

  • Melkproducten kunnen bij acne huiden nog meer ontstekingen veroorzaken doordat veel melkproducten hormoonachtige stoffen bevatten.

  • Te veel alcoholgebruik kan het verouderingsproces van je huid versnellen doordat het de huid uitdroogt.

Voor welke producten kun je kiezen om je huid juist te laten stralen?

  • Omega 3! Dit ingrediĆ«nt kan je lichaam zelf niet aanmaken. Echter zijn omega 3 van belang om je huid een goede weerstand te bieden. Omega 3 vind je voornamelijk in vette vissen en olijfolie.

  • Bladgroenten en wortels zijn een goede bron van Beta caroteen. Deze stof kan omgezet worden in vitamine A, wat ervoor zorgt dat je huid beschermd is tegen de slechte UV stralen.

  • In groene thee, frambozen en cranberry bevinden zich veel antioxidanten. Dit zorgt voor een optimale bescherming van je huid tegen de invloed van buitenaf


Kom je niet voldoende aan deze voedingsstoffen maar wil je aan de conditie van je huid werken? Dan zijn de beauty supps een mooie oplossing.  Zo ondersteun jij je huidfunctie op een gepaste manier en werk je tegen het verouderingsproces.

Wil je meer informatie over de beauty supps en wil je jouw huid in topconditie brengen? Neem contact met CadanCe Huidinstituut op en plan een intake gesprek! Wij adviseren je uitgebreid over de mogelijkheden voor een mooiere huid!