Hydratatie van de huid

The Truth Behind Beauty – Hydratatie

Hydratatie is een breed begrip en wij merken in de schoonheidssalon dat sommige consumenten niet goed weten wat dit precies inhoudt. Daarom vertellen wij in deze beautyblog waarom dit zo belangrijk is voor jouw huid en de vitaliteit daarvan.

Wij horen vaak: ”Ik gebruik een hydraterende crème” of “ik zoek een vocht inbrengende crème”.

Een hydraterende crème, kan ik nog volgen, maar een vocht inbrengende crème bestaat helaas niet. Stel dat vocht door de huid heen zou kunnen komen… dan wegen wij na een douche al snel 100kg!

Een hydraterende crème bestaat echter wel. Dit schoonheidsproduct zorgt ervoor dat het vocht (molecuul H2O) wat in ons lichaam aanwezig is (via voedsel ingenomen) goed aan de huid gebonden wordt.

Je voelt het al aankomen… voldoende water drinken is dus cruciaal! Minimaal 2 liter water en heb je gesport dan liever nog meer. Ook water uit groenten en fruiten helpen hieraan mee. Waterrijke groenten en fruit zijn o.a.: komkommer, tomaat, sla, watermeloen, broccoli, spinazie en grapefruit.

Bij CadanCe Huidinstituut meten wij regelmatig het vochtgehalte van de huid van onze klanten. Dit om een passend advies van schoonheidsbehandelingen en schoonheidsproducten hierop af te stemmen.

Wanneer er te weinig vocht in de huid aanwezig is zal het verouderingsproces sneller verlopen. Bij CadanCe Huidinstituut willen wij dit proces graag tegen gaan en we zullen dan ook de volgende dingen adviseren:

  • Voldoende te drinken
  • Een Mesotherapie behandeling te ondergaan
  • Het toevoegen van een vochtbindende crème en/of serum in jouw beauty routine.
  • Supplementen om het vocht gehalte optimaal te houden, zoals bijvoorbeeld Beauty Supps Hydrate.

Een huid met voldoende vocht binding ziet er gladder uit, heeft meer volume en heeft een fijnere poriestructuur.

Als de vochtbalans hersteld is, kunnen wij helpen om het verouderingsproces van de huid te vertragen. Dit is een specialisatie van CadanCe Huidinstituut.

Wij wensen jou een mooie dag en veel waterplezier ;-)