Make-up tips voor Carnaval

Omdat het bijna tijd is voor Carnaval, vind ik het leuk om jullie dit keer een paar tips te geven over make-up.

carnaval2png

Je huid is kwetsbaar en het is belangrijk om te weten dat niet alle typen make-up geschikt zijn voor jouw huid. Maar wat moet jij weten voor dat je vrolijk jouw huid gaat schminken voor carnaval?

  • Alle poeders en foundation hebben verschillende dekking. Informeer eerst wat de dekking is van het product die jij wilt aanschaffen en geef aan wat voor resultaat je wilt bereiken.

  • Kies een textuur van foundation wat bij jouw huid past om puisten/roodheid te voorkomen. Heb jij bijvoorbeeld een vette huid, geef dan de voorkeur aan poeders met een hydraterende primer en een mattifier anti-shine. Heb jij een droge huid? Geef de voorkeur aan een liquid mineral foundation met een zachte finish.

  • Gebruik minerale make-up. Minerale make-up werkt huid verbeterend en laat jouw huid ademen (ook in het geval van foundation met veel dekking).

  • Om een mooi 3D-effect te krijgen in je gezicht, speel je met conturing en highlighting. Je gebruikt met name highlights op de gedeeltes van je gezicht die jij wil laten uitblinken. Bijvoorbeeld de ooghoeken, jukbenen, en de brug van je neus.

  •  Gebruik een goede basis onder je make-up. Kies een verzorging dat bij jouw huid type past en bescherm je huid hiermee. 

  •  Maak gebruik van een lipverzorging om ervoor te zorgen dat je lippenstift/gloss langer en goed blijft.

  • Ga nooit slapen met make-up op! Zorg ervoor dat voor dat je uit gaat, jouw reiniging set al klaar staat voor wanneer je terug bent. Vervolgens gebruik je een passende nacht verzorging om jouw huid te laten herstellen. 

Bij CadanCe Huidinstituut adviseren wij je graag over professionele make-up dat bij jouw type huid past en de juiste reiniging en verzorging die je nodig hebt. Wij gebruiken uitsluitend de minerale make-up van Young Blood.