Pigmentvlekken verwijderen - The Truth Behind Beauty

Dagelijks zien wij bij CadanCe Huidinstituut klanten binnen komen met pigmentvlekken. Dit kunnen wij goed in beeld krijgen met behulp van het Mac Vision huidanalyse apparaat.

Maar hoe komen pigmentvlekken tot stand in jouw huid en wat is er mogelijk om die te verwijderen of te verminderen?

Melanine is het stofje in onze huid die pigment aanmaakt. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Samen met UV-stralingen maken de huidcellen (melanocyten genoemd) melanine in de bovenlaag van de huid aan. Dit is oorspronkelijk bedoelt om het genetisch materiaal te beschermen tegen UV-stralen. UV-stralen zijn belangrijk voor het menselijk lichaam, namelijk voor de aanmaak van vitamine D. Dit zorgt ervoor dat wij sterke botten en tanden behouden en een goede werking van ons immuunsysteem. 

Als je lang in zon zit maakt de huid onder andere pigment aan,  jouw huid wordt daarmee beschermd. Een prettige bijkomstigheid is het kleurtje dat je ervan krijgt en vitamine D aanmaakt. 

Het is echter wel sterk af te raden om te veel  in de zon te zitten. Een te hoge blootstelling aan UVB-straling verhoogt de kans op DNA schade, huidkanker en vroegtijdige huidveroudering.

Ook de UVA-stralingen dragen bij aan de huidveroudering en onderdrukken de afweer van het gehele lichaam. Kies daarom een product met een SPF (tegen UVB) en PA (tegen UVA) bescherming.  

Bovendien kunnen de cellen die pigment aanmaken zich ophopen waardoor jij pigmentvlekken krijgt. Dit zijn de donkere vlekken op de je huid en het veroorzaakt een niet egale kleur.  

Wat kan jij doen om pigmentvlekken te voorkomen? 

  • Gebruik iedere dag een SPF (tegen UVB). En breng dit product meerdere keren per dag aan.
  • Kijk goed of jouw bescherming ook PA biedt (bescherming tegen UVA).
  • Blijf nooit lang in de zon zitten of bedek je huid en draag een hoed of pet.

Hoe verwijder jij bestaande pigmentvlekken?

  • Microneedling kuur van 6 tot 10 behandelingen
  • Microdermabrasie kuur van 6 tot behandelingen
  • Peelingen op basis van fruitzuur
  • Een goed thuisprogramma met schoonheidsproducten die ingrediĆ«nten als antioxidanten en vitamine A bevatten. 

Maak een afspraak bij jouw vertrouwde schoonheidssalon in Den Haag, CadanCe Huidinstituut, om de mogelijkheden tot een egalere huid te bespreken!