The Truth Behind Beauty - Wat is een goede crème?

Vaak vragen klanten ons of de crèmes die ze gebruiken wel goed zijn. Wij hebben een brede kennis en kennen veel merken en producten, ook al gebruiken we die niet zelf in onze salon, maar uiteraard kennen we ze niet allemaal. Toch kunnen we meestal een goed advies geven. Hoe?
Door de ingrediëntenlijst (INCI) van het product te lezen. 

Bij het lezen van de INCI-lijst is het niet alleen van belang om te letten op welke ingrediënten in het product zitten, maar ook om te kijken naar de concentratie van de ingrediënten. Zo kunnen we achterhalen hoe werkzaam een product is.

De ingrediënten worden op volgorde van concentratie weergegeven. Vaak is aqua (water) het hoogst geconcentreerde ingrediënt en staat bovenaan. Dat betekent dan dat jouw crème meer water dan werkzame stoffen bevat. En staan de werkzame ingrediënten onderaan? Dan heb je een crème die vanzelfsprekend minder resultaat zal bieden.

Of een créme goed is, hangt tot slot ook af van het resultaat dat je wilt behalen. Sommige werkzame stoffen werken dan beter dan andere. Het is daarom altijd aan te raden om voordat je een créme gaat gebruiken, een huidanalyse bij een schoonheidsspecialiste aan te vragen, waarbij je jouw wensen aangeeft. Dan kan zij jou adviseren over welk product het beste bij jouw huidconditie en wensen past.

Let op!
* De textuur van een crème wordt vaak bepaald door de hoeveelheid water die erin is verwerkt. Het water verdampt en heeft verder geen enkel effect. Een crème is NOOIT “vochtinbrengend”. Er bestaan ingrediënten die het vocht binden in de huid en andere ingrediënten die het verlies van vocht tegengaan.
* Zoek naar producten waar de werkzame stoffen bovenaan in de INCI-lijst staan. Dan heb je een product dat meer effect zal geven en mogelijk zichtbare verbetering biedt.
* Vraag altijd aan degene die jou een product adviseert wat de werkstoffen zijn en wat jij van het product mag verwachten. Het is namelijk niet zo dat wanneer je 50 bent, jouw huid automatisch een crème nodig heeft voor 50+. De conditie van jouw huid is daarin bepalend.