Tips voor de beste foundation in de zomer

In deze periode van het jaar zijn we steeds meer buiten en ons gezicht krijgt een kleurtje! Daar kan ik echt van genieten! Een gezonde kleur en mijn sproetjes komen weer terug.

Het is daardoor ook tijd om foundation te vervangen! De teint van onze huid is iets donkerder en het wordt steeds warmer waardoor jouw huid zich anders gaat gedragen.

Ik gebruik zelf twee verschillende foundations per jaar. In de herfst en winter gebruik ik een combinatie van La Colline liquid foundation (licht) en La Colline poeder (een teint donkerder). Zo zorg ik ervoor dat mijn huid egaal en optimaal gevoed is en werk ik aan mijn perfect aging. In de lente en zomer, gebruik ik Youngblood High definition powder voor een perfecte hydratatie en Youngblood minerale foundation.

De goede kleur uitkiezen is erg lastig! In Nederland hebben we de neiging om een te donkere kleur uit te kiezen omdat wij “een kleurtje” willen. LET OP, een te donkere foundation maakt je ouder lijken en werkt dus niet in je voordeel. Een foundation is ervoor bedoeld om de huid egaal te maken. Kies vervolgens een poeder die je hier overheen aanbrengt om je gezicht een gezonde kleur te geven. Dit ziet er veel natuurlijker uit.

Ik geef graag nog een paar tips over foundation:

  1. Als je peelings of andere intensieve behandelingen regelmatig ondergaat, kies dan voor een huid verbeterende minerale make up. (Bijvoorbeeld van Youngblood)
  2. Voordat je een foundation koopt denk dan altijd na over de dekking. Wil je een zware dekking of kies je voor natuurlijke make up.
  3. Wanneer je last hebt van rimpels en verslapping, geef dan de voorkeur aan een liquid foundation.
  4. Wanneer jouw huid grover van structuur is en/of glimt, geef dan de voorkeur aan een minerale poeder foundation.
  5. Test je foundation altijd bij daglicht. Vermijdt spotjes of kunstlicht. Je zal zo vervelende verrassingen voorkomen.

Wil jij ook een professioneel make-up advies? Of wil je de nieuwe lente- en zomerkleuren van Youngblood eens bekijken? Kom dan snel langs bij CadanCe Huidinstituut! Wij geven altijd een eerlijk advies zonder verplichtingen.