Vitamines die jouw huid niet alleen van buiten maar ook binnen laten stralen tijdens dit zonnige weekend!

Je kunt bijna zeggen dat we tegenwoordig een heel alfabet aan vitamines en mineralen nodig hebben om er gezond uit te zien als we luisteren naar elke health professional. De trend om goed op te letten wat voor voeding je kiest, is dan ook al enige tijd volledig van start gegaan. CadanCe helpt je graag een handje om de belangrijke vitamines op een rijtje te zetten wanneer je heerlijk van de zon wilt genieten.

 

Vitamine B

Deze vitamine helpt je huid soepel en zacht te houden en voorkomt schilfertjes. Goed nieuws voor de visliefhebbers, want deze vitamine vind je volop in een heerlijk gegrild stuk zalm of in een andere vette vis. Zon, zee en vis van de grill is dan ook onze tip voor een etentje buiten de deur.

 

Vitamine C

Om je weerstand en energie level van je huid optimaal te behouden, werkt vitamine C goed als krachtige antioxidant. Dit zorgt voor sterke haarzakjes, maar ook om acne te voorkomen.

 

Goede vetten

Wist je dat je lichaam en huid goede vetten nodig hebben voor een stralend uiterlijk? Beide reguleren de talgproductie en houd je huid soepel en glanzend. Ook worden je bloedvaten beschermd zodat het risico op gesprongen adertjes in je gezicht minder wordt. Een handje noten, wat extra avocado in je frisse salade of een toevoeging van olijfolie kan dan ook dit weekend geheel geen kwaad.

 

Vitamine D

Mocht je liever de zon vermijden deze dagen, maar wil jij wel Vitamine D binnenkrijgen, kies dan tijdens de lunch voor een visje, zoals makreel.

Van vitamine D krijg je niet alleen energie en word je vrolijker, maar gaat ook je huid net wat meer stralen.

 

Vitamine A

Voor een stevige en gehydrateerde huid is vitamine A essentieel. Het zal je dan ook opmerken dat vele crèmes toevoegingen van deze vitamine bevatten. Maar dit kan ook zonder crème! Zo af en toe een rode peper doet namelijk wonderen. Durf jij het aan tijdens deze warmte?

 

Vitamine E

‘Zon, gezelligheid en chocolade’ daar wordt iedere vrouw vrolijk van, niet waar? Goed nieuws, want chocolade zit namelijk boordevol vitamine E. Dat betekent heerlijk ongestoord snoepen. Hoe puurder de chocolade, hoe meer antioxidanten, hoe meer anti-verouderingsvitamine. Daarnaast wordt de huid er ook egaler en stralender van.