Waarom moeten we eigenlijk onze huid reinigen?

Veel cosmetica gebruikers gaan voor de beste verzorging en verwachten dan ook de beste resultaat. Maar zijn de crèmes die we gebruiken wel de juiste keuze? En kunnen wij de beste resultaten van deze beautyproducten verwachten?

Nee, huidverzorging is veel meer dan alleen een crème! Wij mogen niet het beste resultaat verwachten als wij geen goede reiniging gebruiken. Maar waarom is dit eigenlijk zo? In deze blog leggen we het graag aan je uit!

Onze huid is het grootste orgaan van het lichaam en zorgt voor bescherming. Het geeft talg en zweet af. Talg (ook sebum genoemd) is een vettige substantie die geproduceerd wordt door talgklieren. Het heeft een beschermende werking tegen uitdroging van de huid en het haar. En het beschermd de huid tegen infectie door bacteriën en schimmels. De talgproductie is afhankelijk van de hormoonhuishouding en leeftijd. Talg bestaat vooral uit vetzuur en esters. En een overproductie van talg kan acne tot gevolg hebben.

Gebruik jij een goede reiniging voor jouw huidtype? Zo ja, dan worden infecties voorkomen en wordt de opneembaarheid van de huid vele malen groter! Ook is de huid beschermd tegen vuil en wordt ophoping van dode huidcellen voorkomen. Zo kan jouw crème beter en dieper intrekken in de huid en zal het dus veel meer resultaat gaan opleveren.

Gebruik je per ongeluk de verkeerde reiniging? Dan kan jouw huid beschadigen. Dit komt door een te agressieve reiniging. Hierdoor droogt de huid uit en leg je jouw huid bloot aan invloeden van buitenaf. Daardoor is de huid kwetsbaar en verouderd het veel sneller. Schimmels en infecties komen vaker voor bij huiden waarbij de verkeerde reiniging is gebruikt.

Gebruik jij geen reiniging? Dan is de huid waarschijnlijk afgesloten onder een laag van dode huidcellen waardoor de teint dof is. Ook is de poriestructuur is dan grover en hierdoor heeft de crème veel minder effect in de huid. Wij raden aan dit snel te veranderen, zodat jouw stralende teint en zachte huid terugkomen!

LET OP! Water is geen reiniging. Heb jij ooit gedacht om de afwas alleen met water te doen?