Waarom verbrandt onze huid in de zon?

We hebben helaas allemaal wel eens een verbrande huid gehad. Even niet opletten…. En al is het snel te laat. Een rode pijnlijke plek die ook nog eens erg gevaarlijk is voor jouw huid. En zelfs schadelijk kan zijn voor jouw DNA.

Maar hoe komt het eigenlijk dat onze huid in de zon verbrandt, rood en pijnlijk wordt? Daar zal ik jullie alles over vertellen in deze The Truth Behind Beauty.

Om te beginnen wil ik nog een keer herhalen dat verbranden erg gevaarlijk is en soms kan leiden tot uitdroging met misselijkheid en heftige hoofdpijn. Dat noemen wij een zonnesteek. Naast een zonnesteek is het inmiddels ook bewezen dat huidkanker te maken kan hebben met veel blootstelling aan de zon. Bescherm daarom jouw huid (en die van je kinderen) altijd goed en voorkom verbranding.

Onze huid bevat pigment. Dit is een natuurlijke bescherming tegen Uv-stralen. Dus als je een donkere huidskleur hebt, zal jij minder snel verbranden. Naast vroegtijdige huidveroudering, veroorzaken Uv-stralen dus ook de verkleuring van jouw huid.

Wanneer jouw pigment de zon “niet meer aankan” – in andere woorden; wanneer de huid te veel wordt blootgesteld aan Uv-stralen - gaan sommige huidcellen ontsteken. Wat wij vervolgens ervaren als verbranding en pijn. Na 1 dag heeft de ontstekingsreactie zijn hoogste punt bereikt. Het kan vervolgens nog 3 a 4 dagen duren voor dat het verbrande gevoel verdwijnt.

De belangrijkste redenen om jouw huid te beschermen zijn:

  • Het voorkomen van pigmentvlekken (hyperpigmentatie)
  • Het verminderen van anti-aging
  • Het verminderen van de kans op huidkanker
  • Voorkom vervelling van jouw huid
  • Ontwijk de kans op blaren, pijn en koorts
  • En verminder de kans op uitdroging in combinatie met een zonnesteek

Ik hoop dat ik met deze beautyblog jou over kan halen om jouw huid dagelijks goed te beschermen!

Wil jij een passend advies voor een professioneel product de jouw huid deze zomer te beschermen tegen de zon? Neem contact op met CadanCe Huidinstituut!