Welk cosmeticamerk kies ik? - The Truth Behind Beauty

Er zijn tegenwoordig zoveel cosmeticamerken beschikbaar op de markt dat het moeilijk is geworden voor consumenten om hieruit te kiezen. Ook vragen consumenten zich soms af wat waar is of niet en zijn ze sceptisch geworden. Bijvoorbeeld doordat de crème die ze ooit hebben gekocht toch niet heeft gerealiseerd wat ze hadden verwacht of dat ze er na het eerste gebruik achterkwamen dat de textuur totaal niet geschikt is voor hun type huid.

Wie mag jij geloven? Wat doe je er goed aan? En vooral, wat kun je het beste gebruiken voor jouw huid?

Voor de laatste vraag, kan ik je op afstand geen antwoord op geven. Het is belangrijk dat een specialiste goed naar jouw huid kijkt en eventueel een paar metingen uitvoert voordat er een professioneel advies gegeven kan worden. Ook staan jouw wensen en verwachtingen centraal bij CadanCe Huidinstituut. Dit is een vraag die jouw specialiste niet mag overslaan; wat verwacht jij en wat wil jij graag met jouw huid bereiken?

Iedere huid is uniek en zelfs ik kan op dezelfde dag twee klanten zien met een trekkerige huid en alsnog twee totaal verschillende adviezen geven. Dat heeft te maken met de doelen die je stelt en de verwachtingen die je hebt. Ook is je budget en zijn prioriteiten bepalend in het advies.

Wat moet je wel weten voordat je kiest voor een crème, serum, reinigings- of oogproduct?
• Er is geen goed en slecht. Jouw producten moeten bij jouw huid passen en de ingrediënten moeten aansluiten op jouw verwachtingen.
•   Eenzelfde ingrediënt in twee verschillende crèmes wil niet zeggen dat de twee crèmes op elkaar lijken. De verwerking van de ingrediënten in de crème (zwaar of licht moleculaire gewicht bijvoorbeeld) is bepalend hoe effectief het ingrediënt is voor je huid. Je vindt bij de drogist/apotheek bijvoorbeeld veel producten met mooie ingrediënten, maar die door de verwerking niet verder in je huid kunnen komen en dus geen effect op je huid hebben.
• Veel merken maken massaproductie. De producten die je in de drogisterij kunt vinden, zijn meest gemaakt om bij veel verschillende huiden te passen en bezitten van veel bekende ingrediënten, maar een klein beetje en bieden daardoor geen specifieke oplossing. 
• Het is belangrijk om met je producten een verlengde aan de behandeling te bieden. Gebruik altijd hetzelfde merk voor thuis. Zo versterk je iedere stap van je routine. Een resultaat wordt opgebouwd naarmate je ingrediënten met elkaar gaat combineren.
• Inventariseer voor jezelf wat belangrijk is en wat jij wilt verbeteren in je huid. Neem een spiegel en kijk kritisch naar je huid. Schrijf de 3 meeste belangrijke punten op en geef ze door aan de specialiste. Met duidelijke doelen en verwachtingen kan jouw schoonheidsspecialiste jou het beste helpen en de producten vinden die echt bij jouw huid passen.
• Vraag jouw specialiste regelmatig om een huidanalyse uit te voeren. De gegevens van jouw huid bepalen wat je nodig hebt. Dit kan verschillen, bijvoorbeeld door hormoonschommelingen, invloed van seizoenen en de zon.