Boek nu een gratis consult

En kom erachter welke behandeling bij jou past!
Afspraak maken

Pigmentvlekken verwijderen

Overmatig pigment in het gezicht kan storend zijn. Vooral als men een vlekkerige en onregelmatige huidskleur hiervan krijgt. Dit uit zich in donkere gebieden en donkere plekken in het gezicht en/of decolleté wat maakt dat de huid niet egaal eruitziet.

Helaas komt dit voor bij 50% van de bezoekers van CadanCe en is een probleem voor de meeste waar wij vanaf willen. Pigmentstoornis is een van de meeste moeilijk aandoening waarvan wij bij CadanCe Huidinstituut te maken hebben. Dit omdat pigment zich opbouwt gedurende ons hele leven en komt pas tevoorschijn op een latere leeftijd (tussen 30 en 50 jaren). Op moment dat onze klanten er last van krijgen, willen ze er meestal per direct vanaf. Wij bieden hiervoor verschillende peelings en IPL behandelingen.

pigmentvlekken verwijderen

Hoe ontstaat pigment?

Het stof in ons huid dat pigment aanmaakt heet Melanine.  Het geeft kleur aan je huid maar ook aan je haar en ogen.

In contact met UV-stralingen, maken de huidcellen (genoemd melanocyten) melanine in de bovenlaag van de huid aan. Hiermee wordt het genetisch materiaal beschermt tegen UV-stralen.

Bovendien kunnen de cellen die pigment aanmaken zich ophopen waardoor jij pigmentstoornis krijgt. Jouw huid ziet er dan gevlekt en niet egaal uit.

Wat biedt CadanCe huidinstituut tegen pigment?

Bij CadanCe huidinstituut, beschikken wij tot meerdere technieken waarbij wij hyperpigmentatie kunnen aanpakken.

IPL behandeling

IPL behandeling. Door middel van de nieuwste technieken op gebied van IPL, kan jij snel en vrijwel pijnloos van je pigmentvlekken af.

Microneedling

Microneedling is zeer effectief bij hyperpigmentatie en kan ervoor zorgen dat de kleur van jouw huid weer egale is.

Nieuw: ASAP anti-pigment kuur

De nieuwe anti-pigment kuur van ASAP biedt zichtbare resultaten. Deze techniek is innoverend door dat het zichtbare resultaten op kort en lange termijn biedt.

Met behulp van een combinatie van vitamine A, B, C en glycolzuur, ziet je huid er per direct egaler uit. De beschadigingen van je huid worden herstelt en je huid wordt gladder en minder gevlekt.

De ASAP anti-pigment kuur bestaat uit 5 behandelingen en kan aangevuld worden met IPL of Microneedling in kuur verband.

Waarom is te veel blootstelling aan UV-straling schadelijk?

Als je lang in de zon blijft, gaat de huid zich beschermen met het aanmaken van pigment. De positieve kant is het kleurtje wat je hiervan krijgt en het aanmaak van vitamine D. Echter, het is sterk afgeraden te veel en te lang in de zon te blijven.  Te veel blootstelling aan UVB-straling verhoogt de kans op DNA schade, huidkanker en  vroegtijdige huidveroudering. Ook de UVA  draagt ook bij aan huidveroudering en onderdrukt de afweer van het gehele lichaam. Kies daarom een product met SPF (tegen UVB) en PA (tegen UVA) bescherming.

Wat kan jij doen om hyperpigmentatie te voorkomen?

Gebruik iedere dag een SPF tegen UVB en een PA bescherming tegen UVA. Breng deze product aan meerdere keren per dag vooral als je vaker op een dag in de buitenlucht bent. Blijf daarnaast nooit lang in de zon of bedek je huid. Denk aan het dragen van een hoed of en pet.