Boek nu een gratis consult

En kom erachter welke behandeling bij jou past!
Afspraak maken

Wat zijn poriën en wat is de reden dat ze soms grover en/of meer zichtbaar zijn?

Poriën zijn de openingen van de zweet- en talgklieren in onze huid. Deze klieren kunnen via de uitgang van de poriën hun afvalstoffen naar de oppervlakte van de huid uitscheiden. Talg is onderdeel van onze huidbarrière en zorgt voor een goede weerstand van de huid. Zonder (of met te weinig) talg, wordt onze huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen.

Wanneer er een overproductie is aan talg, hierdoor de poriën verstoppen, en de huid niet behandeld/verzorgd wordt, ontstaat er verslapping van de poriewand. Dit resulteert in grove poriën. Ze komen voornamelijk voor op de neus, wangen en het voorhoofd.

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen in hoe je huid eruit ziet. Denk hierbij aan blootstelling van de zon, roken, consumptie van alcohol, hormoonschommelingen, make-up en leeftijd.

grove poriën

Wat biedt CadanCe Huidinstituut om grove poriën te behandelen?

Ten eerste is het belangrijk om met een passend huidverzorgingsprogramma te starten. Door de huid goed te reinigen krijgen de poriën geen kans om zich te verstoppen. Een veelvoorkomende vergissing is hiervoor een agressief of onjuist product te gebruiken. Hierdoor kan de talgproductie worden gestimuleerd en je poriënstructuur alsnog grover worden.
Onze specialistes bieden je een passend en eerlijk advies.

Voor zowel een behandelprogramma op maat als een huidverzorgingsroutine, ben jij bij CadanCe Huidinstituut welkom. Na het inventariseren van jouw wensen, bespreken wij tijdens een gratis consult wat het beste bij jouw huid past.

Behandelingen Grove Poriën

Tips:

  • Reinig jouw huid niet op een agressieve manier. Dit resulteert niet in een fijnere poriënstructuur!
  • Houd jouw huid schoon en gehydrateerd.

Afspraak maken