Boek nu een gratis consult

En kom erachter welke behandeling bij jou past!
Afspraak maken

Litteken behandeling

Littekenvorming is een normale huidreactie op een beschadiging zoals bijvoorbeeld een ongeval, operatie of een brandwond. Door de vorming van bindweefsel kan de huid zich herstellen. Dit nieuwe weefsel zal afwijken van de omliggende huid; voornamelijk in kleur en structuur.
Littekens hoeven echter niet permanent te zijn. De huid kan zich gedurende twee jaar nog herstellen. De manier waarop de huid zich herstelt is afhankelijk van de vorm, grootte en de locatie van het litteken.

Op zoek naar een efficiënte manier om van jouw littekens af te komen? Boek nu een gratis consult bij CadanCe Huidinstituut.

litteken behandeling

Litteken behandeling bij CadanCe Huidinstituut

  • Microneedling
  • Peelingen
  • Thuisadvies

Tijdens een gratis consult kijken en bespreken we de mogelijkheden voor jouw litteken(s).

 

Resultaten litteken behandeling:

  • Verfijning in de structuur van het litteken;
  • Vermindering in de diepte van het litteken;
  • Vervaging in de rode/paarse kleur van het litteken;
  • Verkleinen van het litteken.
soorten littekens

In sommige situaties reageert het lichaam afwijkend op een beschadiging, waardoor een litteken zichtbaar kan blijven. Er zijn verschillende soorten afwijkende littekens:

Onrijp litteken

Een onrijp litteken is een litteken in de eerste periode na de huidbeschadiging. De litteken zal zich nog verder ontwikkelen. Het is vaak rood, iets verheven boven de huid, kan pijnlijk zijn en jeuken. Na een aantal maanden vermindert de verdikking en ontstaat er een vlak litteken met dezelfde kleur als de huid en zijn er geen klachten meer van jeuk of pijn.

Hypertrofisch litteken

Hypertrofische littekens ontstaan als het genezingsproces de eerste maanden hyperactief is. Daardoor blijft de litteken rood en verdikt. De verdikking zal niet uitzetten buiten het gebied waar de wond zicht bevindt. Het ontwikkelen van een hypertrofisch litteken kan enige maanden duren. Na 6 tot 8 maanden neemt het litteken af in oppervlakte en roodheid. Dit genezingsproces hiervan kan tot twee jaar duren.

Keloïd-litteken

Een keloïd-litteken lijkt op een hypertrofisch litteken, het is een goedaardige verdikking van de huid maar treed wel buiten de grenzen van de oorspronkelijke wond. Dit proces kan gelijk ontstaan maar ook nog na enkele jaren. Raadpleeg bij een keloïd littekenvorming je aarts om de mogelijkheden te bespreken.

Atrofisch litteken

Een atrofisch litteken ligt onder de huid. Het gaat om kleinere littekens waarbij er een verminderde hoeveelheid bindweefsel (collageen) wordt aangemaakt. Dit komt door een storing in de weefselgenezing.

Afspraak maken