Boek nu een gratis consult

En kom erachter welke behandeling bij jou past!
Afspraak maken

Ouderdomsvlekken verwijderen

Wereldwijde, krijgt 90% van alle blanke mensen boven de 60 jaar te maken met ouderdomsvlekken. Ouderdomsvlekken kunnen zich op het hele lichaam bevinden maar komen het meeste voor op de lichaamsdelen die veel blootgesteld zijn aan zonlicht.

Ouderdomsvlekken behoren tot de groep pigmentvlekken, maar niet alle pigmentvlekken zijn ouderdomsvlekken.

Wil jij weten waar jij last van hebt en heb jij een vlekje ontdekt die jij wilt laten verwijderen? Maak snel een afspraak bij onze huidtherapeute.

ouderdomsvlekken

Wat biedt CadanCe Huidinstituut om ouderdomsvlekken te verwijderen?

Ten eerste is het belangrijk om met een passend huidverzorgingsprogramma te starten. Door de huid op de juiste manier te behandelen stimuleer je een optimaal herstel van de huid.
Onze specialistes bieden je een passend en eerlijk advies over hoe je het beste plekjes kunt laten verwijderen.

Voor zowel een behandelprogramma op maat als een huidverzorgingsroutine, ben jij bij CadanCe Huidinstituut welkom. Na het inventariseren van jouw wensen, bespreken wij tijdens een gratis consult wat het beste bij jouw huid past.

Behandelingen tegen ouderdomsvlekken

Soorten ouderdomsvlekken

  • Lentigo solaris (levervlekken). Deze ouderdomsvlekken zijn de meest voorkomende en de meest bekende. Ze staan ook bekend onder de namen “levervlekken” of “zonnevlekken”.
  • Verruca seborrhoica (ouderdomswratten). Ouderdomswratten zijn meestal wratachtig of bloemkoolvormig en kunnen variëren in grootte.
  • Seniele angiomen (bloedblaartjes, ruby spots). Deze ouderdomsvlekken vallen onder een andere categorie omdat het ontstaat vanuit de bloedvaten. Ze staan ook bekend als bloedblaartjes en zijn paars of roodachtig van kleur. Ook deze plekjes zijn volkomen onschuldig.
  • Idopathische guttate hypomelanose (witte ouderdomsvlekken). Deze witte ronde vlekjes komen voornamelijk voor op zon blootgestelde lichaamsdelen. Er bestaat helaas geen behandeling voor het verwijderen van deze vlekjes maar zijn wel te camoufleren.

Tips:

  • Bescherm de huid dagelijks met SPF;
  • Laat verdachte plekjes altijd controleren!

Afspraak maken