Acne volwassenen

Wanneer we aan acne denken, krijgen we vaak een beeld van puistjes in de puberteit. Echter kan acne ook op latere leeftijd (25-45 jaar) ontstaan, dit noemen we “acne tarda”. Maar liefst 11-12% van de vrouwen en 3% van de mannen krijgt te maken met deze acne soort. Vaak zien we dat de acne zich uit in white heads en onderhuidse ontstekingen rondom de mond, de kin en de kaaklijn. Ook kunnen littekens ontstaan doordat de huidbarrière beschadigd wordt.

Oorzaken acne bij volwassenen

Een van de belangrijkste oorzaken van het ontwikkelen van acne bij volwassenen is de balans van hormonen. Een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed, bijvoorbeeld door anti conceptie, zorgt ervoor dat de talgproductie in de huid toeneemt. Dit verklaart waarom de acne meestal enkele dagen voor de menstruatie verergert. Ook erfelijke eigenschappen, roken, stress en een ongezond voedingspatroon kunnen van negatieve invloed zijn op de puistjes. Uit meerdere studies is gebleken dat er een link te zien is tussen acne en het consumeren van melkproducten, vlees en suiker. Ons advies is dan ook om deze voeding te vervangen met vers fruit, groenten en vis.

Acne behandeling

Hoewel acne vaak als een cosmetisch probleem wordt gezien, kan het een grote impact hebben op de kwaliteit van leven. Veel mensen blijven lang rondlopen met acne klachten, dit is zonde want er is wel degelijk iets aan te doen. Elke huid is uniek, dus er bestaat geen standaard behandeling voor acne.

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen wat de oorzaak is van de acne, vervolgens kan de huidspecialist de verschillende behandelmogelijkheden met u doornemen. Dit kan zijn; Het manueel reinigen van de huid, het aanbrengen van een peeling, lichttherapie met rood of blauw licht of een behandeling met de dermapen. Vaak is een combinatie van deze behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Daarnaast is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken voor thuis. Tijdens een gratis consult kan de huidspecialist samen met u een persoonlijk en op maat gemaakt behandelplan opstellen en de juiste producten voor uw huid adviseren.