Boek nu een gratis consult

En kom erachter welke behandeling bij jou past!
Afspraak maken

Gerstekorrels verwijderen

Gerstekorrels worden als vervelend ervaren door dat ze zichtbaar zijn en voornamelijk in het gezicht voorkomen. Het is een veel voorkomende huidprobleem en het lijkt op een witte puntje wat langdurig op de huid aanwezig is.

Gerstekorrels, ook bekend als milia, zijn witte bultjes onder de huid en kunnen ontstaan door een vochttekort of vertraagde cel vernieuwing. Het witte pitje is gevuld met keratine en kan zich gaan ophopen. De dode huidcellen samen met de keratine op het oppervlak raken gevangen doordat er een vliesje overheen groeit. Doordat de gerstekorrels dieper in de huid liggen kun je ze niet uitknijpen en kun je ze laten verwijderen door een specialiste.

contactgegevens cadance

Wat biedt CadanCe Huidinstituut om gerstekorrels te verwijderen?

Ten eerste is het belangrijk om met een passend huidverzorgingsprogramma te starten. Door de huid op de juiste manier te behandelen kun je het ontstaan van gerstekorrels verminderen. Onze specialistes bieden je een passend en eerlijk advies.

Voor zowel een behandelprogramma op maat als een huidverzorgingsroutine, ben jij bij CadanCe Huidinstituut welkom. Na het inventariseren van jouw wensen, bespreken wij tijdens een gratis consult wat het beste bij jouw huid past.

Behandelingen tegen gerstekorrels

Wanneer de gerstekorrel al is ontstaan, is het te verwijderen door de huid in te prikken en het voorzichtig te verwijderen. Let op! Gerstekorrels zijn niet zonder een steriel naaldje te verwijderen.

Tips tegen gerstekorrels

  • Drink voldoende water
  • Hydrateert jouw huid met een passende moisturizer
  • Gebruik regelmatig een exfoliant om de ophoping van keratine en dode huidcellen te voorkomen
  • Probeer niet zelf een gerstekorrel te verwijderen. Dit kan jouw huid beschadigen

Afspraak maken