Bindweefsel is als het ware de “lijm” in ons lichaam, die alle gewrichten, spieren en organen bij elkaar houdt en met elkaar verbindt. Het is een aaneengesloten netwerk en zorgt voor bewegelijkheid en stevigheid van het lichaam. Een andere functie van bindweefsel is het vervoeren van voedingsstoffen en afvalstoffen. Op deze manier kan energie worden opgeslagen en worden spieren aangestuurd tot beweging.

Bindweefsel bestaat uit cellen, water, collageen, elastine en basisstoffen. Wanneer we ouder worden neemt de collageenproductie af en gaat het bindweefsel zich samenbinden, waardoor er knopen in kunnen komen. Ook stress is een grote oorzaak van problemen in het bindweefsel onder de huid. Zo zal de huid verslappen, kunnen de bloedvaten in de huid niet meer optimaal verwijden, kan er zuurstoftekort in de weefsels ontstaan, wordt de huid kwetsbaar en kunnen pijnlijke onderhuidse ontstekingen ontstaan.

Gelukkig zijn er meerdere oplossingen om ons bindweefsel gezond te houden en de huid optimaal te ondersteunen. Bij Cadance Huidinstituut voeren we bindweefselmassages op verschillende manieren uit, zowel manueel als met het LPG-apparaat. Met dit apparaat kunnen we een intensieve bindweefselmassage uitvoeren, waarbij zowel de huid als het onderhuidse weefsel wordt behandeld. De kop van het apparaat zuigt de huid op en rolt het weer af. Dit stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en verhoogt de vorming van collageen en elastine, waardoor de huid voller wordt en zijn stevigheid terug krijgt.

Bindweefselmassage bij cellulitis
Ook wanneer je last hebt van cellulitis (sinaasappelhuid) is bindweefselmassage een geschikte oplossing. Cellulitis ontstaat namelijk, doordat het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt, waardoor een vernauwing van de bloedvaten ontstaat en de huid als het ware naar binnen wordt gezogen.