The Truth Behind Beauty – Bye summer

De zomer is bijna voorbij, maar gelukkig heeft de zon ons nog niet in de steek gelaten! Het afgelopen weekend hadden we prachtig weer en ook komend weekend gaan we (als we het weerbericht kunnen vertrouwen) nog een paar mooie, zonnige dagen tegemoet. Ik hou er echt van wanneer de zomer zo lang is en we ook in september/oktober veel buiten kunnen zijn, op het terras kunnen zitten en lekker met zonnebrillen op de deur uit kunnen gaan.

Jij bent waarschijnlijk op vakantie geweest en nu weer terug in het dagelijkse ritme van school, werk, sport en sociale activiteiten. That’s life en dat is nu eenmaal hoe wij functioneren, maar het valt niet altijd mee. Daarom geef ik je hieronder een paar tips die je kunnen helpen om je rust te bewaken, zodat je nog lang het vakantiegevoel kunt vasthouden. Rust en kalmte geven jouw huid de mogelijkheid om te herstellen en om de weerstand te verhogen en dat heb je nodig om straks de donkere dagen weer door te komen.

Tip 1:

Plan tijd voor jezelf in; momenten waarop je even helemaal niets hoeft. En voel je er vooral niet schuldig om! Je doet al zoveel en af en toe moet je het jezelf gunnen om jezelf even geen extra druk op te leggen. Rust verlaagt je cortisolgehalte (stresshormoon) en zorgt ervoor dat je huid beter functioneert.

Tip 2:

Plan zo nu en dan ook iets ontspannends voor jezelf in, zoals een massage of een gezichtsbehandeling. De zomer heeft jouw huid met zijn warme temperaturen niet altijd goed gedaan. De hydratatie van jouw huid is misschien niet meer optimaal en jouw huid heeft weer een oppepper nodig. Naast dat jouw huid jou zal bedanken, kun jij lekker genieten van een moment voor jezelf en tot rust komen.

Tip 3:

Ga naar buiten! Tenminste een uur per dag, zodat je huid voldoende vitamine D aanmaakt. Zo blijf je je energiek voelen en geef je je huid de kans om zichzelf te vernieuwen.

Wij wensen jou een mooie en gezellige afsluiting van de zomer en vergeet niet om jezelf te verwennen!