Door temperatuurverschillen, regen en wind heeft de huid heel wat te voorduren in de herfst-en wintermaanden. De combinatie van het koude weer en een verwarming die lekker hard aan staat, kunnen een droge, vochtarme huid tot gevolg hebben. Dit heeft alles te maken met de luchtvochtigheid. Wanneer de verwarming hard aan staat, onttrekt dit vocht uit de lucht en ook uit de huid. Ook heeft ons lichaam een verminderde talgproductie gedurende de wintermaanden. Talg houdt onze huid soepel en zorgt dat zij niet uitdroogt. Een droge huid, kapotte lippen, schrale wangen en kloofjes in de huid zijn typische problemen die in de winter vaak voorkomen. Ook huidaandoeningen zoals rosacea en eczeem kunnen verergeren in het koude winter weer. Dit vergt dus extra aandacht voor de dagelijkse huidverzorging. Tips om je huid optimaal te verzorgen en beschermen in de winter:

  • Gebruik een milde cleanser, zonder uitdrogende ingrediënten zoals parfum.
  • Gebruik na elke reiniging een moisturizer of een hydraterend serum met antioxidanten om de huid te voeden en te beschermen.
  • Breng na de moisturizer of het serum een beschermende dagverzorging met SPF aan. Ook in de wintermaanden zijn er schadelijke UV-stralen waar we onze huid goed tegen moeten beschermen, zeker wanneer er sneeuw ligt, waardoor UV-straling wordt weerkaatst op de huid.
  • Een oogverzorging is in de winter geen overbodige luxe, gebruik een voedende oogcrème met milde ingrediënten.
  • Vergeet je handen en lippen niet! Onze lippen bevatten weinig talgkliertjes, waardoor ze snel uitdrogen, ga dus voor een vette lipverzorging en handcrème.
  • Voor je naar buiten de kou in gaat: Breng een laagje dagverzorging aan op je huid. Dit vormt een extra beschermlaagje waardoor een hoofdband of muts minder wrijving geeft op de huid en voor irritatie kan zorgen.

Overige tips voor optimale verzorging van de huid: Douch niet te lang en te heet, het warme water droogt de huid uit. Blijf in beweging, beweging stimuleert de doorbloeding van de huid en zorgt dat afvalstoffen goed worden afgevoerd. Drink voldoende water of thee zodat je huis goed gehydrateerd blijft.

Bestsellers voor een optimale hydratatie:

La Colline Youth Hydration Cream – €169,00

La Colline Youth Hydration Serum – €166,00

Murad Hydro Dynamic Moisture – €84,50

Murad Hydro Dynamic for eyes – €76,50

Murad Hydro Dyamic Quenching Essence – €99,50