Heb jij ook last van ongewenste haargroei, prikkende huid of irritaties. En ben jij ook helemaal klaar met scheren, epileren en waxen? Dan hebben wij nu de oplossing voor jou, onze Spark Pro!

Laserontharing is een effectieve behandeling voor ongewenste haargroei. Laserontharing is geschikt voor lichte én donkere huiden. Gepigmenteerde haren kunnen permanent verwijderd worden met laserontharing.

De ontharingslaser, de FormaTK Spark Pro produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het licht om in warmte. De warmte zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, zodat deze niet meer in staat is om een nieuwe haar te ontwikkelen.

Voorafgaand aan de laserbehandeling is het belangrijk dat u ruim zes weken van tevoren zelf niet meer epileert, harst of de touwtjesmethode gebruikt. Wij adviseren om minimaal 6 weken van te voren de huid niet aan de zon of zonnebank bloot te stellen, de laser werkt het beste op een blanke huid. Voor permanente laserontharing zijn ongeveer 8 tot 16 behandelingen nodig. De laserbehandeling wordt om de 4 of 6 weken uitgevoerd. Bij lichte haren en een getinte huid zijn er soms meer behandelingen nodig.

Tijdens een intake gesprek kijkt de specialist naar de haargroei en word er goed geïnformeerd over het behandelplan en het laser ontharen, het is dan ook belangrijk dat de haartjes goed zichtbaar zijn. Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zullen de haren dunner en minder stug zijn. Op eventuele lichte haren en kleine donshaartjes na, zullen uiteindelijk de donkere haren verdwijnen. Er zullen minder ingegroeide haren, ontstekingen en irritatie door scheren zichtbaar zijn.

Het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de laserbehandeling optreden, bijvoorbeeld door hormonale invloeden, erfelijke aanleg of medicijngebruik. Het exacte aantal behandelingen is per persoon verschillend en kan niet altijd op voorhand door specialist voorspeld worden. Tijdens de behandelperiode wordt de voortgang regelmatig met u geëvalueerd.

Ongewenste haargroei in het gezicht kan het beste iedere 4 weken behandeld worden. Voor lichaamsbeharing geldt in het begin 6 weken. Aan het einde van behandelperiode komen de laatste haren langzaam door, waardoor het laseren kan verschuiven naar elke negen tot twaalf weken.

Als u aanvullend verzekerd bent wordt laserontharing in het gezicht voor vrouwen in de meeste gevallen en afhankelijk van uw verzekeringspakket geheel of gedeeltelijk vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.