The Truth Behind Beauty – Effect verwarming op je huid

De herfst is begonnen! We trekken warmere kleding aan, maken het knus in huis en zetten de verwarming of kachel weer aan.

Eindelijk is de verbouwing van ons nieuwe huis afgerond en ook ik heb daar vorige week voor het eerst de verwarming aangezet. Ik denk dat vermoeidheid ook een rol speelde, maar ineens wilde ik de temperatuur in huis een paar graden omhoog. Als ik ergens slecht tegen kan, dan is dat wel bibberen van de kou.

Maar wat voor effect heeft centrale verwarming eigenlijk op onze huid en hoe kunnen wij ervoor zorgen dat onze huid daarop voorbereid is?

Koude lucht kan minder vocht vasthouden dan warme lucht. En wanneer we koude lucht kunstmatig gaan verwarmen, wordt het aangenaam warm in huis, maar ontstaat er een nog drogere lucht. Uitdroging van de lucht om je heen, kan ook leiden tot uitdroging van je huid. Het vocht uit je huid verdampt.

Wat kun je doen om dit tegen te gaan?

Maak gebruik van een verzorging die de huidbarrière versterkt. Een goede huidbarrière beschermt de huid en zorgt ervoor dat het vocht in de huid opgeslagen blijft.

Wees voorzichtig met de manier waarop je je huid reinigt. Door een te agressieve reiniging kun je nog sneller vocht verliezen, terwijl je huid juist ondersteuning nodig heeft. Pas je reinigingsproducten daarom aan op de behoefte van je huid.

En tot slot, blijf goed drinken! Kies dan vooral voor water of kruidenthee. Dat is niet alleen goed voor jouw huid, maar je krijgt het er ook lekker warm van. En misschien hoef je de verwarming dan wel niet zo hoog aan te zetten.