Ingrediënten cosmetica

Cosmetica ontwikkelt zich razendsnel en nieuwe technologieën worden vaak een trend. Ze blijven komen en gaan. Wat doe je voordat je een product aanschaft?

Lees je in

Ga na welke ingredíënten het product bevat en geloof niet direct alles wat erover geschreven en gezegd wordt. Kijk vooral naar het wetenschappelijke verhaal over de ingrediënten.

Let op gevaarlijke stoffen

Sowieso sluit je uit dat een product gevaarlijke parabenen bevat, zoals isobutane en isopropyl. Vermijd verder allergenen en kleur- en geurstoffen. Geef daarnaast de voorkeur aan natuurlijke conserveringsmiddelen die huidvriendelijk zijn.

Ben je zwanger? Gebruik dan geen retinol. Retinol is een vorm van vitamine A en verhoogt de kans op aangeboren afwijkingen.

Realiseer je dat iedere huid uniek is

Iedere huid is uniek en niet elke verzorgingsproduct is voor iedere huid even geschikt. Wat goed voor jouw vriendin is tegen rimpels, wil absoluut niet zeggen dat het goed is voor jou. Dat heeft met allerlei factoren te maken, zoals aanleg, DNA, levensstijl en conditie van de huid. Laat je daarom adviseren. En wees je ervan bewust dat een verkoopster is niet altijd een specialiste is. Zorg ervoor dat je advies aanneemt van iemand die over de huid heeft gestudeerd en niet van iemand die heeft leren verkopen.

Een goed product heeft een goede combinatie tussen:

  • antioxidanten (vitamine C, vitamine E, groene thee);
  • wekstoffen (retinol, gestabiliseerd vitamine C, fruitzuur, peptides);
  • hydratanten (niacinamide, aminozuren, glycerine);
  • oliën en vetten (omega 3, omega 6).

Maak een afspraak voor een huidanalyse

Het beste maak je eerst een afspraak voor een huidanalyse bij een schoonheidsspecialiste. Inventariseer vooraf jouw wensen en verwachtingen en spreek deze uit. Zorg ervoor dat je een afspraak maakt bij iemand die geschoold en gespecialiseerd is in jouw “probleem”. Niet alle schoonheidsspecialistes zijn namelijk gespecialiseerd in acne en zullen wellicht beperkte en soms verkeerde informatie aan je doorgeven.

Gratis huidanalyse bij CadanCe

Bij CadanCe Huidinstituut voeren wij gratis huidanalyses uit om ervoor te zorgen dat de behandelingen die je ondergaat en de producten die wij adviseren altijd de beste optie voor JOU zijn.

Twijfel je over een product dat je gebruikt of geeft deze niet het gewenste resultaat, neem dan gerust contact met ons op! Dan kijken wij graag naar de ingrediënten in jouw product en kunnen wij je hierin adviseren.