Wat zijn omega 3-vetzuren?

Omega 3-vetzuren (ook wel bekend als visolie) zijn essentiële vetzuren, die nodig zijn om je lichaam goed te laten functioneren. Je lichaam kan zelf geen essentiële vetzuren aanmaken, dus deze moeten uit voeding en/of supplementen worden gehaald. Voedingsmiddelen die omega 3 bevatten zijn:

  • vette vis zoals haring, zalm en makreel;
  • noten zoals amandelen, hazelnoten, pinda’s en walnoten;
  • plantaardige oliën.

Echter bevat voeding een te laag percentage omega 3, waardoor je lichaam extra ondersteuning via supplementen nodig heeft.

Hoe kan omega 3 bijdragen aan een gezonde huid?

Omega 3-vetzuren dragen bij aan een gezonde leefstijl. Zo blijkt uit onderzoek dat het innemen van voldoende omega 3 samenhangt met een sterker immuunsysteem. Hart- en bloedvaten worden ondersteund en de vetverbranding wordt verhoogd. Ook heeft omega 3 een positief effect op de huid. Het versterkt de weerstand van de huid, zorgt voor sneller herstel na bijvoorbeeld een wondje of een intensieve behandeling, werkt ontstekingsremmend en biedt de huid bescherming van binnenuit. Door algehele verbetering van de huidbarrière kan de huid beter vocht binden en zal de roodheid afnemen. Omega 3-vetzuren zouden wij bij iedereen adviseren, en is voor iedereen geschikt. Zeker wanneer je last hebt van ontstekingsreacties in de huid (bijvoorbeeld acne, eczeem of rosacea) kunnen omega 3-supplementen bijdragen aan een gezondere huid vanwege de ontstekingsremmende en herstellende werking.