Vaak zien we in reclames dat prebiotica en probiotica goed zijn voor de darmflora, maar hoe zit het met de huid? En wat wordt precies bedoeld met prebiotica en probiotica?

Probiotica zijn de bacteriën die ervoor zorgen dat we gezond blijven en prebiotica is de voeding van deze goede bacteriën.

Onze huid is een verzameling van bacteriën, samen het microbioom genoemd. Het microbioom beschermt de huid tegen ziektes, en speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem. Maar wanneer het microbioom van de huid verstoord is, kunnen klachten ontstaan zoals rosacea, acne, eczeem en psoriasis. De afgelopen jaren worden prebiotica en probiotica steeds vaker gebruikt en verwerkt in supplementen en huidverzorging. Producten met probiotica hebben als doel het microbioom weer terug in balans te brengen. De probiotica leggen een laagje goede bacteriën op de huid, en de prebiotica dient als voeding voor de goede bacteriën. Doordat het microbioom beter in balans is, zullen slechte bacteriën zoals de P. acnes bacterie bij acne geen kans krijgen.

Wilt u weten of uw huid goed in balans is? Bij CadanCe Huidinstituut kun je terecht voor een gratis en vrijblijvende huidanalyse. Wij maken foto’s van je huid en meten de conditie van je huid. Op die manier kunnen wij een gericht behandelplan opstellen en een gericht productadvies geven. Wij werken met verschillende producten van Murad die probiotica en prebiotica bevatten. Dit zijn:

  • de Hydratrion Prebiotic 4-in-1 MultiCleanser;
  • de Hydration Prebiotic 3-in-1 MultiMist;
  • de Nutriënt-Charged Water Gel.

Deze producten voeden de goede bacteriën en brengen de huid op een milde wijze weer terug in balans.