ACNE –  6 feiten en fabels

 

1 – Acne is een verzamelnaam voor huidaandoeningen waarbij puistvorming optreedt. FEIT

Er bestaan meerdere vormen van acne. De oorzaak en uiting is per acnevorm verschillend en wordt op verschillende manieren behandeld.

2 – Acne komt alleen voor bij pubers! FABEL

Acne vulgaris bij pubers kan vaak snel verbeteren door de huid te laten behandelen. Soms is het een kwestie van geduld en jouw huid goed blijven verzorgen. Echter kampen sommige cliënten jarenlang met acne. In verschillende gevallen kan acne zich ook op een latere leeftijd ontwikkelen. In dit geval is een langer behandeltraject nodig om de huid rustig en zuiver te kunnen houden.

 

3- Je moet ieder puistje zelf verwijderen met een schone tissue. FABEL

Blijf van de puisten af en laat het behandelen door een professional! Door verkeerd op de huid te drukken kunnen er beschadigingen ontstaan, de ontsteking verergeren en stimuleer je verspreiding van bacteriën. Door zelf uit te drukken kun je ook littekens veroorzaken.

 

4- Je krijgt acne als je te veel chocola eet! FABEL

Van chocola krijg je geen acne. Echter is het bewezen (terug te vinden in vaklitteratuur) dat mensen met darm en maagklachten gevoeliger zijn voor acne. Er is dus daadwerkelijk een link tussen voeding en het optreden van puistjes.

 

5- Antibiotica helpt tegen acne. FEIT

Bij ernstige vormen van acne, kan soms antibiotica de beste oplossing zijn. Meestal, kun je acne onder controle houden door het te laten behandelen en uit reinigen door een specialiste en de juiste producten thuis te gebruiken. Let op! Acne is niet te genezen en antibiotica is ook geen garantie op langdurige verbetering van jouw huid.

 

6- Acne heeft invloed op jouw dagelijkse leven. FEIT

Veel jongeren hebben last van jeugdpuistjes. Dit heeft invloed op het gedrag en sociale leven van de meeste patiënten. De puberteit is al lastig genoeg voor jongeren en ouders. Zorg er dus voor dat jij (of je kinderen) niet een extra belemmering voelen door een onzuivere huid. Laat nu je huid behandelen!

 

Er zijn veel misverstanden over acne. Heb jij last van acne of acne littekens en wil jij een eerlijk en passend advies en je huid door professionals laten behandelen? Neem contact met ons op om te informeren over jouw mogelijkheden tot een betere huid!