Waarom is het verzorgen van de huid rondom de ogen zo belangrijk?

De huid rondom de ogen is erg dun en kwetsbaar. Tekenen van zichtbare huidveroudering, zoals kraaienpootjes en fijne lijntjes zijn soms al vanaf het 30ste levensjaar zichtbaar. Wallen en donkeren kringen is een teken van slaapgebrek en stress.

De huid rondom de ogen

De huid rondom de ogen bevat minder talgklieren en collageen ten opzichte van de rest van de huid. Hierdoor is dit gebied kwetsbaar voor uitdroging, volumeverlies, lijntjes en rimpels. Waar er in de huid minder talg wordt aangemaakt, kan de huid zich minder goed beschermen tegen de invloeden van buitenaf, en al vroegtijdig tekenen van veroudering laten zien.

Hoe verzorg je het beste de huid rondom je ogen?

  • Gebruik een milde oog reiniging die de huid rondom de ogen niet uitdroogt of irriteert
  • Breng 2 x per dag een serum en een crème aan, afgestemd op jouw huid type en behoeftes
  • Gebruik 2 x per week een verstevigend of verzorgend oogmasker. Dit kan het verschil maken wanneer je minder goed hebt geslapen of in de avond een feest hebt waar je er nog stralender uit wil zien.

 

Onze favoriete eye crèmes bij CadanCe Huidinstituut

Murad Renewing Eye Cream vermindert kraaienpootjes, donkere kringen en wallen voor een jeugdige blik. Een verhelderend complex om de huid op te lichten, een extract van wilde yam en soja om de huid te verstevigen, hydrateren en versoepelen. Breng de crème na het reinigen met deppende bewegingen aan op het wenkbrauwbot en onder de ogen. Voor een optimaal resultaat combineer je de renewing eye crème met het youth renewal eye serum.

 

La Colline Vital Eye Cream deze formule met CMAge complex en UV-filters beschermen de tere huid rondom de ogen en verfrist zichtbaar de uitstraling. Deze La Colline oog crème werkt hydraterend en heeft een anti-ageing werking die fijne rimpels en kraaienpootjes helpt voorkomen. De vital eye crème gebruik je in combinatie met de Eye lift essence van La Colline.

 

ASAP firming eye lift cream bevat een combinatie van meerdere peptiden die de oog zone lift en verstevigt, de productie van elastine en collageen verbetert en tegelijkertijd beschermt tegen afbraak van collageen. Het eerste Australische product dat een innovatief ingrediënt bevat dat de huiddichtheid verbetert, vecht tegen door stress veroorzaakt collageenverlies en beschermt tegen vervuiling. De anti-aging formule is gericht op donkere kringen, wallen, fijne lijntjes en rimpels. Regelmatig gebruik resulteert in een gladdere, helderdere en gehydrateerde huid.