Wat is het verschil tussen IPL en laser?

IPL = Intense Pulsed Light

Laser = Light Amplification by stimulated emmision off radiation

Wil je weten wanneer wij voor IPL of laserbehandeling kiezen? Lees dan verder in onze blog, hierin leggen we de verschillen uit tussen deze 2 behandelmethodes.

Voor de behandeling van ongewenste haargroei behoren IPL en Laser tot de behandelmogelijkheden. De overeenkomst van IPL en Laser is dat ze beide werken op basis van licht. Het licht wordt omgezet in warmte in onze huid waardoor bepaalde structuren, zoals pigment, bloedvaatjes kunnen worden behandeld zonder de omliggende huid te beschadigen.

Het verschil tussen de twee behandelmogelijkheden zit met name in het type licht dat wij gebruiken. Daar waar laser werkt met één kleur licht werkt IPL met meerdere kleuren. Hierdoor werkt laser doelgerichter dan IPL.

Omdat Laser specifieker werkt kan het licht dieper in de huid voor een hoge warmte zorgen, hierdoor kunnen indicaties, zoals rimpels of littekens, wel met laser behandeld worden maar niet met IPL.

Het is met Laser ook mogelijk om de donkere huidtypen veilig te behandelen, met IPL is dit niet het geval. Lichte of getinte huidtype kunnen wel veilig met IPL behandeld worden. IPL licht komt in tegenstelling tot laser op meerdere plekken en structuren in de huid terecht. Het voordeel hiervan is dat we verschillende problemen, zoals pigment vlekken en vaatjes in het gelaat, in een behandeling tegelijkertijd kunnen behandelen.

Waarom kiezen we bij CadanCe voor laser bij de behandeling van ongewenste haargroei?

Wij gebruiken onze diode laser voor het ontharen, de reden is dat laser specifiek wordt geabsorbeerd in het pigment van de haarzakjes. Hierdoor wordt de energie optimaal benut waardoor de haarzakjes verhit raken en verloren gaan.

IPL licht wordt niet specifiek in één structuur geabsorbeerd, waardoor er veel energie verloren gaat en de haarzakjes niet goed verhit worden. Naast de verhitting speelt ook de diepte van de laser een rol bij de effectiviteit. Laser licht wordt veel dieper geabsorbeerd dan het IPL licht, hierdoor kunnen we diepere haarzakjes effectiever behandelen.

Wanneer kiezen we bij CadanCe voor IPL?

Bij de behandeling van roodheid en pigment maken wij gebruik van IPL, deze behandeling kunnen wij alleen uitvoeren bij lichte huidtypen. Bij roodheid kunnen wij diffuse roodheid en vaatjes behandelen.

Wil je weten of IPL of laser iets voor jou is? Boek dan een gratis consult!