Pigmentvlekken, onegale huidskleur of hyperpigmentatie zijn woorden die wij bij CadanCe Huidinstituut dagelijks horen roepen, en ook aandoeningen die wij dagelijks met succes behandelen.

Hoe komt pigment tot stand en hoe behandel je hyperpigmentatie?

We noemen het stofje dat pigment aan ons huid geeft melanine. Het geeft ook kleur aan je haren en de iris van je oog. In contact met UV-stralen transformeert melanine in pigment in de huid. Dit is oorspronkelijk bedoeld om het genetisch materiaal te beschermen tegen UV-stralen. Het pigment hoopt zich op in de huid en komt vervolgens op de huid te liggen.

UV-stralen zijn belangrijk voor het menselijk lichaam voor de aanmaak van vitamine D en voor de versterking van ons immuunsysteem. Echter, een hoge blootstelling aan UVB-straling verhoogt de kans op DNA-schade, huidkanker en vroegtijdige huidveroudering. Ook UVA-straling draagt bij aan huidveroudering en onderdrukt de afweer van het gehele lichaam. Kies daarom een product met SPF- en PA-bescherming. SPF tegen UVB en PA tegen UVA.

Er zijn veel verschillende manieren om pigment aan te pakken en zichtbaar te verminderen. Wij gebruiken onder ander enzymatische en chemische peelingen, microneelding, dermapen en IPL. Deze behandeltechnieken zijn veilig en iedere klant krijgt een persoonlijk behandelplan dat past bij zijn of haar wensen en klachten.

Wat kun jij doen om pigment te voorkomen?

• Gebruik iedere dag een SPF (tegen UVB). Breng dit product meerdere keren per dag aan.
• Kijk goed of jouw bescherming ook PA biedt (tegen UVA).
• Blijf nooit lang in de zon zitten of bedek je huid en draag een hoed/pet.

Hoe verminder je een bestaande pigmentstoornis?
• Door middel van een microneedlingkuur van 6 tot 10 behandelingen;
• Door middel van peelingen.
• Door middel van IPL-behandelingen.

Maak vrijblijvend een afspraak bij CadanCe Huidinstituut en laat je door ons informeren over jouw mogelijkheden tot een egalere huid.