Wat is pigment?

Veel mensen boven de 30 jaar hebben ze wel; pigmentvlekjes. Het is een probleem dat veel voorkomt en met name in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren.

Pigment (melanine) is een bruine kleurstof die wordt aangemaakt in de huid door pigmentcellen, ook wel melanocyten genoemd. Deze cellen bevinden zich in de onderste laag van de opperhuid en liggen dus relatief oppervlakkig in de huid. De hoeveelheid pigment die wordt aangemaakt, bepaalt grotendeels de huidskleur, de kleur van het haar en van de ogen. Hoe meer pigment de melanocyten aanmaken, hoe donkerder de huid. Een andere functie van het pigment is de huid beschermen tegen schadelijke UV-straling.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Het kan zijn dat er een verstoring in het pigment plaatsvindt. Zo kan er te veel pigment in de huid aanwezig zijn (hyperpigmentatie) of te weinig (hypopigmentatie) en soms kan het pigment volledig weg zijn (depigmentatie). Pigmentvlekken ontstaan door een overmatige productie van melanine in de huid. Oorzaken hiervan zijn: zon en zonnebank, genetische aanleg, hormonen, littekens (bijvoorbeeld na acne of het krabben aan een wondje), medicatie en luchtverontreiniging. Men ervaart hyperpigmentatie in het gezicht als storend en wilt er meestal vanaf. En huid met veel pigment ziet er meestal ouder uit dan het is.

Hoe behandelen wij pigment?

Bij CadanCe Huidinstituut bieden wij een breed aanbod aan behandelingen tegen pigment:

De bovenstaande behandelingen worden meestal in kuurverband uitgevoerd en soms ook in combinatie met elkaar. Wij kijken naar je huid en stellen op basis daarvan een passend programma voor.

Nieuw bij CadanCe Huidinstituut: ASAP Anti-pigment kuur.

De ASAP anti-pigment kuur bestaat uit 5 behandelingen. Wij werken met vitamine A, B, C en glycolzuur om het pigment diep aan te pakken. Je huid is na de kuur zichtbaar egaler en je pigment is aanzienlijk minder aanwezig.